Natalija Verboten se je 12. 12. 1976 rodila Jožici in Milanu Verboten v Slovenj Gradcu. Nekaj let po rojstvu so se iz Srednjega Doliča pri Mislinji preselili v Velenje, kjer je živela do svojega 29 leta.

Že od malih nog Natalija goji ljubezen do glasbe, saj le-ta zaseda pomembno mesto v njihovi družini. V osnovni šoli je prepevala v MPZ, kjer jo je zanimalo že veliko drugih področij (šport, streljanje z zračno puško, tuji jeziki, matematika, …). Slednja je tudi vzrok za vpis v gimnazijo – smer naravoslovje.

V tretjem letniku srednje šole (1992) je bila po avdiciji sprejeta v skupino mladih glasbenikov na Koroškem, kjer se je začelo kaljenje odrskega nastopanja. Z njimi je posnela dva narodno-zabavna albuma, uspešno so sodelovali na vseh večjih festivalih NZ glasbe, veljali so za najbolj obetavno mlado skupino. Obenem je leta 1996 posnela tudi svoj prvi samostojni pop album. Leta 1997 je prvič nastopila na EMI (z zlomljeno nogo).

Jeseni 1998 se je z nastopom na festivalu Vesele jeseni začela njena samostojna glasbena pot. Občinstvo jo je za izvedbo skladbe ‘Ne budi me’ nagradilo s prvo nagrado. Sledil je izid albuma ‘Naj angeli te čuvajo’, ki je bil prodan v zlati nakladi. Istega leta je kot voditeljica pričela sodelovati tudi s TV Slovenija, kjer je poleg ostalih posebnih projektov redno vodila oddaje ‘Po domače’, ‘Vsakdanjik in Praznik’ in ‘Pri Jožovcu z Natalijo’.

Leta 2000 je izšel album ‘Sonce iz srca’, ki je bil kmalu prodan v platinasti nakladi, za kar je bila ‘kriva’

skladba ‘Rdeč ferrari‘, ki je obnorela staro in mlado.

Sledila so leta trdega dela in rednega nastopanja, v katerih je izdala še albuma Od jutra do noči, Na pol poti, singla Dva policaja, SOS in v katerih je sodelovala z različnimi avtorji glasbe: Uršo in Matjažem Vlašičem, Boštjanom Grabnarjem, Martinom Štibernikom, Rokom Golobom, Karmen Stavec, Janezom Hvaletom, Don Sergiom in drugimi.

Leto 2003 in skladba ‘Na pol poti‘ imata posebno mesto v njenem srcu, saj je takrat zmagala na legendarnem festivalu Slovenska popevka.

Leta 2004 je s skladbo Cry on my shoulder postala moralna zmagovalka festivala EMA 2004, saj jo je občinstvo z masovnim telefonskim glasovanjem izbralo, da bi nas zastopala na Eurosongu, a je strokovna komisija menila drugače. Občinstvo je na takratni prireditvi prvič v zgodovini festivala izžvižgalo zmagovalca. Istega leta je posnela odmevno medijsko kampanjo za pivovarno Union, ki je bila po mnenju mnogih ena izmed najbolj zanimivih, Če ne celo najbolj zanimiva. Tudi naslednja izdana skladba Zate na Triglav je v trenutku postala uspešnica. Medtem je skrbela tudi za glasbeno izobrazbo in sicer je 5 let redno obiskovala ure klasičnega opernega solopetja pri mag. Dušanki Simonović v velenjski Srednji glasbeni šoli Fran Korun Koželjski.

Natalija Verboten je po nekajletnem odmoru od snemanja studijskega albuma od začetka letošnjega leta z novo ekipo sodelavcev v lastni produkciji Bumerang pripravljala nove skladbe za album Ko te zagrabi…, ki je izšel 15. aprila 2008 in na katerem

sta tudi uspešnici Obriši sline in Pozabi me. Leto 2009 se je pričelo s strupenim duetom z Rebeko Dremelj, nadaljevalo s poletno uspešnico ‘Ma kje si ti’ in narodno-zabavnim valčkom ‘Spomni se’ v duetu z ansamblom Modrijani, ki se je vsidral v srca ljudi.

Leta 2010 se je po predstavitvi singla ‘Ti edini’ v zanimivi podobi na EMI 2010 posvetila materinstvu. S porodniškega dopusta se je v več kot odlični formi vrnila konec maja 2011 z udarno, energično skladbo ‘Zapoj Slovenija’ v prvem sodelovanju z Alešem Klinarjem in v njenem prepoznavnem slogu. Novembra istega leta je izšel še duet ‘Našla sva pot’ z legendarno zasedbo Štajerskih 7, s katerimi so v silvestrski oddaji na Tv Slovenija predstavili predelavo pesmi Dan ljubezni in v tej kombinaciji doživeli lep odziv.

Marca 2012 je Natalija s skladbo Knockout avtorjev Aleša Klinarja in Anje Rupel ter pripadajočim promocijskim materialom pošteno dvignila temperaturo na slovenski sceni, marsikdo od medijev je zapisal: ‘Natalija Verboten je kot kameleon – ko že misliš, da jo poznaž, spet močno preseneti.’ S pesmijo je navdušila tudi samega boksarskega šampiona Dejana Zavca. Natalijo je njegova organizacijska ekipa namreč povabila, da jo zapoje tik pred Dejanovim dvobojem konec marca v Mariboru.

Septembra 2012 je v poskočni skladbi Tvoja mama (avtor glasbe in priredbe Domen Kumer, avtorica besedila Natka Geržina) združila moči z Domnom Kumrom. Domnovega povabila se je razveselila in bila takoj za, ker je imela, po njenem mnenju, ta navihana, energična skladba melodijo in besedilo, ki se ju takoj nalezeš ter je taprava za vsak pravi slovenski žur.